ISO 22000 + ISO 9001 - kurs Audytorów wewnętrznych i Pełnomocników

Cena brutto: 1 353,00 zł 1353.00
Cena netto: 1 100,00 zł
ilość zestaw

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z zasadami projektowania, dokumentowania, wdrażania, audytowania i doskonalenia Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2018 oraz Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2015, a także przygotowanie do pełnienia funkcji Audytorów wewnętrznych i/lub Pełnomocników Zarządu.

Miejsce szkolenia: Warszawa, Płock, Poznań, Wrocław, Szczecin, Gdańsk, Toruń, Bydgoszcz, Łódź, Lublin, Zielona Góra, Opole, Katowice, Kielce, Olsztyn

HARMONOGRAM SZKOLEŃ

Adresaci szkolenia:

  • osoby zainteresowanie poznaniem wymagań norm ISO 22000 i ISO 9001
  • osoby pełniące funkcje i kandydaci na Pełnomocników ds. Zintegrowanych Systemów wg ISO 22000 i/lub ISO 9001
  • kadra kierownicza
  • członkowie zespołów wdrażających i doskonalących Zintegrowane Systemy Zarządzania
  • członkowie zespołów HACCP
  • specjaliści i pracownicy działów jakości i/lub technologii żywności
  • obecni i przyszli Audytorzy wewnętrzni

 

Program szkolenia:

BLOK 1

  • terminologia i pojęcia dotyczące bezpieczeństwa żywności
  • przegląd podstawowych założeń, norm i standardów (HACCP, ISO, FSSC, GMP, IFS, BRC, GAP) dla zapewnienia bezpieczeństwa w łańcuchu żywnościowym
  • określanie kontekstu organizacyjnego, stron zainteresowanych i zakresu systemu
  • identyfikacja zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności
  • analiza ryzyka
  • określanie programów wstępnych i krytycznych punktów kontroli
  • projektowanie procesów i planów HACCP
  • zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • wymagania normy ISO 22000:2018 z perspektywy Audytora i Pełnomocnika
  • polityki i cele bezpieczeństwa żywności
  • narzędzia oceny i doskonalenia skuteczności systemu

 

BLOK 2

  • terminologia i nowe pojęcia dotyczące jakości wynikające z normy ISO 9001:2015
  • określanie kontekstu organizacyjnego i stron zainteresowanych
  • myślenie oparte na ryzyku
  • identyfikacja zagrożeń, szacowanie ryzyka, planowanie zabezpieczeń
  • nowe podejście procesowe
  • nowe zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Jakością
  • wymagania normy ISO 9001:2015 z perspektywy Audytora i Pełnomocnika
  • polityka i cele jakości
  • wdrażanie Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2015 w celu przygotowania do re/certyfikacji
  • narzędzia doskonalenia jakości

 

BLOK 3

  • kompetencje, role i odpowiedzialności Pełnomocników Zarządu oraz Audytorów wewnętrznych
  • metodyka wykonywania audytów wewnętrznych wg normy ISO 19011
  • zarządzanie programem audytów
  • zarządzenie ryzykiem nieskuteczności audytów
  • warsztaty nt. planowania i wykonywania audytów

 

 Warsztaty

  • identyfikacja zagrożeń dla bezpieczeństwa informacji i jakości
  • szacowanie ryzyka, planowanie zabezpieczeń
  • projektowanie i parametryzowanie procesów
  • programowanie audytów wewnętrznych
  • planowanie audytu
  • przygotowanie listy pytań kontrolnych (check list)
  • symulacja audytu
  • przygotowanie raportu z auditu i prezentacja wyników
  • identyfikacja niezgodności i planowanie działań korygujących
  • case studies
  • wymiana doświadczeń

 

Czas trwania: 2 lub 3 dni

Certyfikat: Uczestnicy po zaliczeniu egzaminu testowego otrzymują certyfikat Audytora wewnętrznego i Pełnomocnika Zarządu ds. Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2018 oraz Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2015

 

https://www.iso9001.edu.pl/kurs-Auditorow-Pelnomocnikow-Zarzadu-ISO-22000-9001.html

Dane techniczne

Wideokonferencja - szkolenie online 25-26 listopad
Warszawa 28-29 marzec; 30-31 marzec; 11-12 maj; 16-17 maj
Płock 28-29 marzec
Lublin 1-2 kwiecień; 3-4 kwiecień; 14-15 lipiec
Szczecin 12-13 marzec; 16-17 kwiecień; 7-8 maj; 4-5 czerwiec
Wrocław 26-27 marzec; 29-30 kwiecień; 28-29 maj
Poznań 9-10 marzec; 6-7 kwiecień; 11-12 maj; 8-9 czerwiec
Łódź 1-2 kwiecień; 13-14 maj; 10-11 czerwiec
Katowice 24-25 marzec; 27-28 kwiecień; 26-27 maj
Gdańsk 18-19 marzec; 20-21 kwiecień; 20-21 maj; 1-2 lipiec
Kraków 21-22 marzec; 6-7 kwiecień
Bydgoszcz 16-17 marzec; 22-23 kwiecień; 18-19 maj; 10-11 czerwiec; 9-10 lipiec
Zielona Góra 6-7 kwiecień; 1-2 czerwiec
Toruń 22-23 kwiecień; 18-19 maj; 10-11 czerwiec; 9-10 lipiec
Koszalin 14-15 marzec; 7-8 maj; 21-22 maj; 29-20 czerwiec
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl