ISO 22000 + ISO 9001 + ISO 45001 + ISO 14001 - kurs Audytorów i Pełnomocników

Cena: 1 599,00 zł 1599.00
Cena netto: 1 300,00 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z zasadami projektowania, dokumentowania, wdrażania, audytowania i doskonalenia Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2018, Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2015, Systemu Zarządzania Środowiskowego wg normy ISO 14001:2015 oraz Systemu Zarządzania BHP wg normy ISO 45001, a także przygotowanie do pełnienia funkcji Audytorów wewnętrznych i/lub Pełnomocników Zarządu.

Miejsce szkolenia: Warszawa, Płock, Poznań, Wrocław, Szczecin, Gdańsk, Toruń, Bydgoszcz, Koszalin, Zielona Góra, Łódź, Lublin, Opole, Katowice, Kraków, Kielce, Olsztyn

HARMONOGRAM SZKOLEŃ

Adresaci szkolenia:

  • osoby zainteresowanie poznaniem wymagań norm ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001
  • osoby pełniące funkcje i kandydaci na Pełnomocników ds. Zintegrowanych Systemów wg ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 /OHSAS/PN-N-18001
  • kadra kierownicza
  • członkowie zespołów wdrażających i doskonalących Zintegrowane Systemy Zarządzania
  • członkowie zespołów HACCP
  • specjaliści i pracownicy działów jakości, technologii żywności, bhp, ochrony środowiska
  • obecni i przyszli Audytorzy wewnętrzni

 

Program szkolenia:

BLOK 1

  • terminologia i pojęcia dotyczące bezpieczeństwa żywności
  • przegląd podstawowych założeń, norm i standardów (HACCP, ISO, FSSC, GMP, IFS, BRC, GAP) dla zapewnienia bezpieczeństwa w łańcuchu żywnościowym
  • określanie kontekstu organizacyjnego, stron zainteresowanych i zakresu systemu
  • identyfikacja zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności
  • analiza ryzyka
  • określanie programów wstępnych i krytycznych punktów kontroli
  • projektowanie procesów i planów HACCP
  • zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • wymagania normy ISO 22000:2018 z perspektywy Auditora i Pełnomocnika
  • polityki i cele bezpieczeństwa żywności
  • narzędzia oceny i doskonalenia skuteczności systemu

 

BLOK 2

  • terminologia i nowe pojęcia dotyczące jakości wynikające z normy ISO 9001:2015
  • określanie kontekstu organizacyjnego i stron zainteresowanych
  • myślenie oparte na ryzyku
  • identyfikacja zagrożeń, szacowanie ryzyka, planowanie zabezpieczeń
  • nowe podejście procesowe
  • nowe zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Jakością
  • wymagania normy ISO 9001:2015 z perspektywy Auditora i Pełnomocnika
  • polityka i cele jakości
  • wdrażanie zmian normy ISO 9001:2015 do funkcjonującego Systemu Zarządzania Jakością
  • narzędzia doskonalenia jakości

 

BLOK 3

  • terminologia i nowe pojęcia dotyczące bhp i ochrony środowiska
  • określanie kontekstu organizacyjnego i stron zainteresowanych
  • myślenie oparte na ryzyku
  • ryzyko zawodowe i dotyczące negatywnego wpływu na otoczenie
  • identyfikacja zagrożeń, szacowanie ryzyka, planowanie zabezpieczeń
  • identyfikacja i ocena aspektów środowiskowych
  • identyfikacja, wdrożenie i ocena wymagań prawnych z zakresu bhp i ochrony środowiska
  • podejście procesowe do zarządzania środowiskowego i bhp
  • nowe zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Środowiskowego i Bhp
  • wymagania normy ISO 14001:2015
  • wymagania normy ISO 45001:2018 i porównanie z OHSAS/PN-N-18001
  • polityki oraz cele środowiskowe i bhp
  • sterowanie operacyjne
  • gotowość i reagowanie na wypadki oraz awarie środowiskowe
  • monitoring środowiskowy oraz dotyczący bezpieczeństwa
  • efekty działalności środowiskowej i bhp oraz narzędzia doskonalenia
  • przygotowanie do certyfikacji / re-certyfikacj

 

BLOK 4

  • kompetencje, role i odpowiedzialności Pełnomocników Zarządu oraz Audytorów wewnętrznych
  • metodyka wykonywania audytów wewnętrznych wg normy ISO 19011
  • zarządzanie programem audytów
  • zarządzenie ryzykiem nieskuteczności audytów
  • warsztaty nt. planowania i wykonywania audytów

 

 Warsztaty

  • identyfikacja zagrożeń dla bezpieczeństwa informacji i jakości
  • szacowanie ryzyka, planowanie zabezpieczeń
  • projektowanie i parametryzowanie procesów
  • programowanie audytów wewnętrznych
  • planowanie audytu
  • przygotowanie listy pytań kontrolnych (check list)
  • symulacja audytu
  • przygotowanie raportu z audytu i prezentacja wyników
  • identyfikacja niezgodności i planowanie działań korygujących
  • case studies
  • wymiana doświadczeń

 

Czas trwania: 2 dni

Certyfikat: Uczestnicy po zaliczeniu egzaminu testowego otrzymują certyfikat Audytora wewnętrznego i Pełnomocnika Zarządu ds. Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2018, Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2015, Systemu Zarządzania Środowiskowego wg normy ISO 14001:2015 oraz Systemu Zarządzania BHP wg normy ISO 45001:2018

 

https://www.iso9001.edu.pl/iso-9001-14001-45001-18001-22000-haccp-brc-ifs-szkolenie-auditorow-pelnomocnikow.html

Dane techniczne

Warszawa 19-20 październik; 18-19 listopad; 16-17 grudzień
Płock 16-17 listopad; 22-23 listopad; 20-21 grudzień
Lublin 14-15 październik; 22-23 listopad
Szczecin 24-25 październik; 28-29 listopad; 12-13 grudzień
Wrocław 21-22 październik; 2-3 grudzień
Poznań 30-31 październik; 25-26 listopad; 18-19 grudzień
Łódź 16-17 październik; 20-21 listopad
Katowice 28-29 październik; 4-5 grudzień
Gdańsk 14-15 listopad; 9-10 grudzień
Kraków 19-20 październik; 30-31 październik; 6-7 grudzień
Bydgoszcz 12-13 listopad; 20-21 grudzień
Zielona Góra 4-5 grudzień
Toruń 12-13 listopad; 20-21 grudzień
Koszalin 12-13 grudzień
Opole 2-3 październik
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl