ISO 22000 + ISO 9001 + ISO 45001 + ISO 14001 - kurs Audytorów i Pełnomocników

Cena brutto: 1 599,00 zł 1599.00
Cena netto: 1 300,00 zł
ilość zestaw

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z zasadami projektowania, dokumentowania, wdrażania, audytowania i doskonalenia Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000, Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001, Systemu Zarządzania Środowiskowego wg normy ISO 14001 oraz Systemu Zarządzania BHP wg normy ISO 45001, a także przygotowanie do pełnienia funkcji Audytorów wewnętrznych i/lub Pełnomocników Zarządu.

Miejsce szkolenia: Warszawa, Płock, Poznań, Wrocław, Szczecin, Gdańsk, Toruń, Bydgoszcz, Koszalin, Zielona Góra, Łódź, Lublin, Opole, Katowice, Kraków, Kielce, Olsztyn

HARMONOGRAM SZKOLEŃ

Adresaci szkolenia:

  • osoby zainteresowanie poznaniem wymagań norm ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001
  • osoby pełniące funkcje i kandydaci na Pełnomocników ds. Zintegrowanych Systemów wg ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001
  • kadra kierownicza
  • członkowie zespołów wdrażających i doskonalących Zintegrowane Systemy Zarządzania
  • członkowie zespołów HACCP
  • specjaliści i pracownicy działów jakości, technologii żywności, bhp, ochrony środowiska
  • obecni i przyszli Audytorzy wewnętrzni

 

Program szkolenia:

BLOK 1

  • terminologia i pojęcia dotyczące bezpieczeństwa żywności
  • przegląd podstawowych założeń, norm i standardów (HACCP, ISO, FSSC, GMP, IFS, BRC, GAP) dla zapewnienia bezpieczeństwa w łańcuchu żywnościowym
  • określanie kontekstu organizacyjnego, stron zainteresowanych i zakresu systemu
  • identyfikacja zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności
  • analiza ryzyka
  • określanie programów wstępnych i krytycznych punktów kontroli
  • projektowanie procesów i planów HACCP
  • zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • wymagania normy ISO 22000:2018 z perspektywy Auditora i Pełnomocnika
  • polityki i cele bezpieczeństwa żywności
  • narzędzia oceny i doskonalenia skuteczności systemu

 

BLOK 2

  • terminologia i pojęcia dotyczące jakości wynikające z normy ISO 9001:2015
  • określanie kontekstu organizacyjnego i stron zainteresowanych
  • myślenie oparte na ryzyku
  • identyfikacja zagrożeń, szacowanie ryzyka, planowanie zabezpieczeń
  • nowe podejście procesowe
  • nowe zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Jakością
  • wymagania normy ISO 9001:2015 z perspektywy Auditora i Pełnomocnika
  • polityka i cele jakości
  • wdrażanie Systemu Zarządzania Jakością
  • narzędzia doskonalenia jakości

 

BLOK 3

  • terminologia i nowe pojęcia dotyczące bhp i ochrony środowiska
  • określanie kontekstu organizacyjnego i stron zainteresowanych
  • myślenie oparte na ryzyku
  • ryzyko zawodowe i dotyczące negatywnego wpływu na otoczenie
  • identyfikacja zagrożeń, szacowanie ryzyka, planowanie zabezpieczeń
  • identyfikacja i ocena aspektów środowiskowych
  • identyfikacja, wdrożenie i ocena wymagań prawnych z zakresu bhp i ochrony środowiska
  • podejście procesowe do zarządzania środowiskowego i bhp
  • nowe zasady projektowania i dokumentowania Systemu Zarządzania Środowiskowego i Bhp
  • wymagania normy ISO 14001
  • wymagania normy ISO 45001
  • polityki oraz cele środowiskowe i bhp
  • sterowanie operacyjne
  • gotowość i reagowanie na wypadki oraz awarie środowiskowe
  • monitoring środowiskowy oraz dotyczący bezpieczeństwa
  • efekty działalności środowiskowej i bhp oraz narzędzia doskonalenia
  • przygotowanie do certyfikacji / re-certyfikacji

 

BLOK 4

  • kompetencje, role i odpowiedzialności Pełnomocników Zarządu oraz Audytorów wewnętrznych
  • metodyka wykonywania audytów wewnętrznych wg normy ISO 19011
  • zarządzanie programem audytów
  • zarządzenie ryzykiem nieskuteczności audytów
  • warsztaty nt. planowania i wykonywania audytów

 

 Warsztaty

  • projektowanie i parametryzowanie procesów
  • programowanie audytów wewnętrznych
  • planowanie audytu
  • przygotowanie listy pytań kontrolnych (check list)
  • symulacja audytu
  • przygotowanie raportu z audytu i prezentacja wyników
  • identyfikacja niezgodności i planowanie działań korygujących
  • case studies
  • wymiana doświadczeń

 

Czas trwania: 2 dni

Certyfikat: Uczestnicy po zaliczeniu egzaminu testowego otrzymują certyfikat Audytora wewnętrznego i Pełnomocnika Zarządu ds. Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000, Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001, Systemu Zarządzania Środowiskowego wg normy ISO 14001 oraz Systemu Zarządzania BHP wg normy ISO 45001.

 

https://www.iso9001.edu.pl/iso-9001-14001-45001-18001-22000-haccp-brc-ifs-szkolenie-auditorow-pelnomocnikow.html

Dane techniczne

Wideokonferencja - szkolenie online 9-10 kwiecień; 7-8 maj
Warszawa 13-14 kwiecień; 20-21 kwiecień; 22-23 kwiecień; 27-28 maj
Płock 26-27 kwiecień; 30-31 maj
Lublin 13-14 kwiecień; 19-20 kwiecień
Szczecin 11-12 kwiecień; 9-10 maj
Wrocław 11-12 kwiecień; 13-14 maj; 3-4 czerwiec
Poznań 13-14 kwiecień; 20-21 maj
Łódź 24-25 kwiecień; 30-31 maj
Katowice 15-16 maj; 5-6 czerwiec
Gdańsk 25-26 marzec; 29-30 kwiecień
Kraków 17-18 maj; 7-8 czerwiec
Bydgoszcz 26-27 kwiecień
Zielona Góra 22-23 maj
Toruń 26-27 kwiecień
Koszalin 27-28 marzec; 27-28 kwiecień
Opole 20-21 maj
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl